BAROUL SUCEAVA- Biroul Radauti,Jud.Suceava
Av.DUMITRASCHEVICI POPESCU DESPINA-ELENA,fiul acesteia
Av.CRETU CRISTIAN si
Av.POPESCU VIOREL fost procuror la Parchetul Radauti
Av.IRIMESCU ALEXANDRINA
Av.MIRON STELIANA
Av.FILIPIUC GAVRIL
Av.FILIPIUC EUFROZINA
Av.TORAC GABRIELA
AV.MIRON STELIANA
-la data de 04 octombrie 2004 un numar de 12 avocati,instigati de Dumitraschevici Despina Elena si de Miron Steliana sotiea Executorului Judecatoresc Miron Catalin, au semnat o plingere penala impotriva lui Halip Traian prin care i-l acuzau de savirsirea mai multor infractiuni de:
- inselaciune art.215 Cp,fals in declaratii art.292 Cp,evaziune fiscala art.1 din Legea nr.87/1994,art.1 al. 2 si art.11 din Legea 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
Acestia nu au depus absolut nici o proba in sustinerea acuzatiilor aduse lui Halip decit declaratiile stupefiante,aberante,diletante si delirante ale semnatarilor .
Nici pina astazi acuzatiile aduse impotriva lui Halip Traian nu au fost sustinute cu probe de nici un fel ci doar de presiuni de tot felul asupra judecatorilor ieseni pentru a-l condamna cind aceiasi avocati(nu toti)au mers pina intr-acolo incit au facut totul sa-i falsifice Cazierul,act care a fost trimis la Juedecatoria Iasi pentru a-i schimba incadrarea juridica si a-l condamna.
Pentru a da greutate acuzatiilor,120 de membrii ai organizatiei au fost cercetati abuziv,treziti din somn noaptea tirziu de paznicii din comune si amenintati cu represalii daca nu merg sa dea o declaratie impotriva lui Halip la Politia Radauti.
Di totalul membrilor nostrii un numar de 12 persoane au cedat presiunilor fiind intii amenintati si apoi folositi de anchetatori impotriva lui Halip .
Anchetati si ingroziti au fost si unii membrii ai Fundatiei Stefan cel Mare Voivodeasa in Politia Comunei Arbore sub comanda politistilor Chifan Dumitru (Misu) si a fratelui acestuia actualmente la Serviciul circulatie din Politia Radauti,a domnului Agent sef principal de politie Sbiera Dumitru si a celui ce a ingrozit radautiul Comisarul de trista amintire Nicolau Eugen,o catastrofa in domeniu la vremea respectiva si pina la pensionare.
Pentru a putea fi trimis in judecata avocata Irimescu Alexandrina,pe atunci judecatoare in Judecatoria Radauti s-a folosit de o femeie bolnava psihic din Radauti,pe nume Prelipcean Ana care o implora pe judecatoare sa inteleaga ca ea nu are nimic cu Halip si nu ia m-a reclamat(vezi caseta din timpul sedintei de judecata)pentru ca Halip ma ajutat.
Chiar si cu datele bietei femei falsificate si ignorata,Irimescu Alexandrina a dispus inceperea urmarire penala in dosar nr.2647/P/2004 in cel mai perfid mod specific de tip securist.
Pentru dezinformarea publicului clanurile de avocati reprezentate de av.Cretu Cristian (autor al articolelor)au redactat doua materiale pentru presa(vezi articolul Tribunul Dreptatii Halip din Radauti a fost arestat din februarie 2005 sau cauta pe internet traian halip )respectiv pentru fituica suceveana"Obiectiv de Suceava care fara sa verifice informatiile primite spre deliciul functionarilor din istitutiile radautene (politie,avocati,parchet si judecatorie)au publicat materialul demonstrind ca este o arma in favoarea Mafiei Locale.
Toate acuzatiile au fost demontate de Halip Traian.