CAZURI CONCRETE DE PERSOANE JUDECATE CU REA-CREDINTA SI CU INCALCAREA NORMELOR DE DREPT IN JUDECATORIA RADAUTI,JUD.SUCEAVA-ROMANIA A FOST GRAV INCALCA

Reclamanti:
- TUGUI MARIA - 97 de ani--------fiica in viata a lui Rosca Domnica
-FUSA ELISAVETA - 77 de ani fiica lui Tugui Maria,nepoata lui Rosca Domnica
Domiciliate in Com.Vicovu de Jos,casa nr.705,Jud.Suceava-Romania
Pirita favorizata de Judecatoria Radauti,jud.Suceava:
-PIRGHIE DOMNICA (fiica lui Chifan Gavril,fiul lui Rosca Domnica,decedat) nepoata lui Rosca Domnica.
Fusa Elisaveta,inca de copila a fost infiata de bunica sa Rosca Domnica.
In anul 1956 s-a casatorit cu numitul Fusa Aurel si impreuna,tinara familie a fost inzestrata de Rosca Domnica cu suprafata de 1.46 ha teren respectiv 1 ha la locul numit"sub piciorul porcului"iar 0.46 ha la locul numit"acasa".
Pentru aceste terenuri tinara familie s-au obligat sa o intretina pe bunica lor Rosca Domnica pina la decesul acesteia si dupa deces aceasta sa fie inmormintata dupa datina lucru si facut avind si pozitie de rol in Rergistrul agricol din Primaria Vicovu de Jos,jud.Suceava.
Odata cu venirea colectivizarii,familia Fusa Aurel si Elisavet au predat terenul in CAP conform guvernarii de atunci.
Dupa schimbarea regimului din Romania in 1989, la data de 11.03.1991 Fusa Aurel a depus cerere la Primarie pentru stabilirea dreptului de proprietate pentru teren,acesta primeste adeverinta nr.641/91 pentru suprafat6a de 1.76 ha teren,Primaria intocmeste documentatia pentru eliberarea titlului si la data de 10.01.1994 Fusa Aurel primeste actul de proprietate respectiv Titlul dev proprietate nr.152/1994 cu care s-au intabulat.
Urmare unui conflict intre rude,Pirghie Domnica o actioneaza in judecata pe Fusa Elisaveta(sotul Aurel fiind decedat) si pe copii acesteia incercind sa-i ia proprietatea actiune respinsa definitiv si irevocabil de Curtea de Apel Suceava.
Pirghie Domnica nu cedeaza,intervine pe linga mai-marii judetului (la cerere da usi numele acestora) iar in com.Vicovu de Jos intr-o intilnire cu alegatorii Domnul>>>>>> i-a promis lui Pirghie Domnica ca indiferent ce s-e va intimpla va avea terenul lucru ce s-a concretizat prin mai multe hotariri judecatoresti definitive si irevocabile masluite(asa cum s-e obisnuieste) in Judecatoria Radauti,Jud.Suceava si confirmate de instantele judetene iar Fusa Elisaveta a pierdut intreaga suprafata de 1.46 ha teren zestre.
Nu s-a tinut cont de faptul ca Tugui Maria fiica lui Rosca Domnica traieste,ca Fusa Elisaveta a fost improprietarita corect,ca toti ceilalti copii a lui Rosca Domnica inclusiv tatal lui Pirghie Domnica, Chifan Gavril,decedat, a fost si el inzestrat cu mai mult decit ceilalti frati si ce este mai murdar,nu s-a tinut cont de faptul ca Pirghie Domnica este fica lui Chifan Gavril (decedat) fiul lui Rosca Domnica,si este descendenta de gradul II dupa bunica sa Rosca Domnica (art.662 cod civil) si nu poate fi considerata unica mostenitoare dupa aceasta.
In cel mai fericit caz Pirghie Domnica putea avea calitate de reprezentanta a lui Chifan Gavril(art.665 cod civil) tatal ei si nu putea sa culeaga dupa Rosca Domnica mai mult decit a-r fi cules tatal sau daca acesta a-r fi fost in viata lucru ne-vazut si ne-auzit in judecatoria Radauti.
La edificarea acestui abuz s-au evidentiat urmatorii judecatori:
  • Postelnicu Gabriela
  • Ianus Lavinia
  • Tarita Constantin
  • Barbuta Bogdan
Toate plingerile penale indreptate impotriva celor vinovati inclusiv a fostului Primar Popescu Vasile au fost ingropate de Parchetul Radauti, Jud. Suceava condus de Prim procurorul Damu Viorel.

Articol realizat de Fusa Elisaveta

LUPTA ÎMPOTRIVA MAFIILOR LOCALE

Fenomenul mafiilor locale (unele sprijinite, protejate sau chiar coordonate de procurori si judecatori) tinde sa se identifice cu fenomenul coruptiei. In toate judetele tarii, exista adevarate retele formate de cei ce trebuie sa apere legea, ca judecatori, procurori, avocati, politisti, politicieni - baroni locali, de ieri si de azi, deopotriva - care sunt in legaturi stranse cu lumea interlopa. Aceste structuri mafiote fac legea in mai toate zonele tarii, beneficind de imunitatea penala asigurata de servciile teritoriale ale DIICOT si DNA. Victimele acestor mafii locale, niste oameni epuizati fizic, psihic si financiar din cauza luptei cu mai marii judetelor, isi pun acum speranta doar in autoritatile centrale, de la Bucuresti, considerate "independente". La CSM, la Presedintia Romaniei, la Parchetul General, la MAI, ajung plangeri sau denunturi ale unor cetateni realmente terorizati de exponentii mafiilor. Gravitatea faptelor denuntate si a acuzatiilor consemnate in diverse inscrisuri - administrative, judiciare etc - este de natura sa contureze periclitarea sigurantei nationale, atata vreme cat unele din victimele acestor mafii locale se gandesc ca si-ar putea face singure dreptate, in conditiile in care tocmai procurorii corupti, judecatorii necinstiti si politistii abuzivi sunt "autoritatile judetene" certate cu legile penale si morale. Mafiotii au izbutit sa intimideze si presa locala ai carei jurnalisti se tem de puterea detinuta, la nivel de oras sau judet, de un sef de Parchet, de tribunal sau de judecatorie, colegi de breasla cu anumiti magistrati cu imunitate penala post-decembrista. Faptele, datele si acuzatiile probate cu marturii olografe reprezinta doar fatete ale unui fenomen socio-infractional unic in spatiul UE. Daca serviciile teritoriale si birourile judetene DIICOT nu vor iesi din starea de pasivitate, este posibil ca fenomenul criminalitatii organizate sa il devanseze pe cel al coruptiei. Cei care se ridica impotriva mafiotilor se trezesc imediat cu dosare penale, intra intr-un carusel de unde cu greu mai scapa, iar daca scapa sunt terminati, psihic, fizic si financiar.
In judetul Suceava, Traian Halip, in calitate de presedinte al Ligii Nationale pentru Drepturile Omului (LNDO) - filiala Suceava, a preluat, spre monitorizare, multe cazuri ale cetatenilor nedreptatiti de instante, parchete si politie sau inselati de anumiti avocati cu rude sau relatii de concubinaj cu anumiti magistrati acuzati de coruptie judiciara. Mafia locala suceveana l-a pedepsit exemplar. In februarie 2005, Halip s-a trezit retinut de Parchetul Radauti si arestat preventiv, pentru 20 de zile, sub acuzatiile de inselaciune, exercitarea fara drept a profesiei de avocat si uzurpare de calitati oficiale. A fost trimis in judecata. Dupa stramutare, procesul a ajuns pe rolul Judecatoriei Iasi (nr.18.180/2005), acum aflandu-se in faza audierii martorilor si administrarii probelor. Martorii propusi Halip si audiati de instanta ieseana au declarat ca presedintele LNDO nu s-a prezentat ca "avocat" in fata lor, atunci cand le-a preluat cazurile de coruptie, ci doar ca un reprezentant al unui ONG, interesat de fenomenul coruptiei din judet. Pentru a-l infunda in puscarie pe Halip si-au dat mana anumiti magistrati cu functii de conducere, politisti si avocati. Chiar celebrul procuror Gheorghe Draghici (demis pentru incompetenta), cu a sa Sectie de urmarire penala din Parchetul General, s-au implicat in trucarea dosarului Halip, emitand adrese conform carora presedintele LNDO ar fi exercitat ilegal profesia de avocat.
In declaratia sa de inculpat, la data de 14 februarie 2006, Halip a aratat instantei, in dosarul nr.18.180/2005, cum s-a razbunat mafia locala pe el: "Preotese Constantin, ca parte vatamata intr-un dosar (cu revendicarea unui teren valoros - n.n.) mi-a spus ca sunt implicate persoane importante si cu putere foarte mare. In urma investigatiilor facute, am aflat ca una din aceste persoane este procurorul general al PCA Suceava, Gheorghe Horodinca, si alta este Calancea Viorel, presedintele Judecatoriei Radauti. Declar ca partea vatamata, Preotese Constantin avea probleme in redobandirea dreptului de proprietate asupra acelui teren din cauza rezistentei opuse de cele doua persoane mentionate". Implicarea sefului PCA Suceava, Horodinca in mafia funciara, nu trebuie sa mire. In primavara, la Curtea de Casatie Horodinca a figurat cu un proces generat de plangerea penala a proprietarului unui valoros teren intravilan formulata impotriva sefului PCA Suceava, acuzat ca a luat cu japca acel pamant.
Halip a marturisit in fata judecatorilor ieseni si coniventa factorului politic cu mafia locala in actiunea de reprimare judiciara la care a fost supus in dosarul nr.18.180/2005: "Declar ca acest proces este unul dictat politic, de sus pana jos, incepand cu Adrian Nastase si pana la judecatorul de serviciu, Alexandrina Irimescu, intrucat la alegerile de din anul 2004 am fost solicitat sa ajut PSD, sa castige alegerile, prin determinarea membrilor fundatiei pe care o conduc, sa voteze PSD. Eu am refuzat acest lucru intrucat nu fac politica si nu sunt implicat politic, iar acest dosar este urmarea comenzii politice a PSD de razbunare asupra mea. Mai declar ca sentimentele politice ale unor judecatori si procurori din Suceava se vad din solutiile pe care acestia le dau. Declar ca numele politistilor care au facut ancheta in acest dosar sunt agentul sef Iustin Sauciuc, comisar sef Eugen Constantin Nicolau, comisarii E.Costachescu, Mihai Chifan, Dumitru Zberea. Declar ca am formulat plangere penala impotriva procurorului Constantin Viorel Popescu de la Parchetul Radauti, cel care a intocmit rechizitoriul". Halip a depus o plangere si la IGP (cu nr. 46.811/01.07.2005) rapid rezolvata de chestorul Dan Fatuloiu si de seful IPJ Suceava, comisarul Ioan Todirut, care - prin adresa nr.20.855/2005 - au confirmat ilegalitatile constatate de presedintele LNDO: "Din verificarile si cercetarile efectuate de IGP a rezultat ca aspectele semnalate imbraca forma infractiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, savarsite de comisar sef Eugen Costachescu, comisar Eugen Nicolau, ag.sef Iustin Sauciu, ag.sef adj. Dumitru Sbiera din cadrul Politiei Radauti, si comisar Mugurel Teisanu din cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera".
Au existat si martori manevrati de mafia judiciara suceveana, acuzati acum de declaratii mincinoase. La dosar exista un inscris, cercetat de judecatorii ieseni, in care se arata ca "martorul C.G. este aparat de avocatul Despina Dumitraschievici, initiatoarea rusinoasei plangeri penale din partea avocatilor, mama a avocatului Cretu Cristian si sotie-concubina a procurorului Popescu Viorel Constantin, autorul acestui mizerabil rechizitoriu. Din cele peste 100 de persoane anchetate abuziv in acest caz care au fost sa dea declaratii impotriva mea, numai 12 persoane au cedat santajului si presiunilor facute de anchetatori". Cu mana pe Biblie, in fata instantei iesene, martorul George Pentilescu (in varsta de 70 de ani, din comuna Arbore a facut urmatoarele precizari: "Declar ca avocata Despina este concubina procurorului Popescu. Declar ca inculpatul Halip nu a afirmat in fata instantelor ca este avocat, ci a aratat ca este mandatarul meu Solutiile pronuntate mi-au fost defavorabile, din cauza faptului ca in Radauti coruptia este foarte mare".
Martorul Maria Bolboaca (in varsta de 65 de ani, din comuna Arbore) a declarat la instanta: "Am fost chemata la politie, in calitate de martora, unde s-au facut presiuni asupra mea si a sotului meu, pentru a spune ca i-am dat lui Hapil Traian. Dar nu am dat declaratie in acest sens, ci am spus adevarul". In calitate de presedinte fondator al Fundatiei Stefan cel Mare din Suceava, Traian Halip a fost sustinut de 40 de membri si simpatizanti ai acestui ONG care "sprijina prin semnaturi actiunile anticoruptie initiate de organizatia noastra". O alta declaratie comuna a ONG-istilor Aretina Patras, Teodor Baran si Constantin Ilisoi suna astfel: "Traiana Halip a fost singurul om care a avut curajul sa se ia de gatul mafiotilor locali". Martorul Iftinca Chirila (in varsta de 68 de ani, din com. Fratautii Noi) a declarat in timpul anchetei: "De patru ani am un necaz al meu, din cauza d-lui procuror Gheorghe Horodinca. Eu am fost batuta groaznic; am certificat medico-legal de 33 de zile. Dar inculpatul a fost sustinut de Politie si de acest procuror Horodinca Gheorghe.
Prin acest articol, publicat în ziarul Ziua, din 3 august 2006 și preluat de acolo, vreau să arăt celor ce citesc acest sit, că fundația noastră, încă de la înființare, duce o luptă aprigă și grea împotriva nedreptății și că nu se teme să dea nume concrete. La noi în fundație nu se vorbește în șoaptă despre corupție!

INCIDENT

Cretu Cristian-avocat
Baroul Suceava-Colegiul Radauti, jud. Suceava, Romania
Halip Traian Ioan- jurist,Aparator al Drepturilor Omului in cadrul Fundatiei"STEFAN CEL MARE" Voivodeasa, com. Sucevita, Jud.Suceava, Romania
SCURT ISTORIC:
La data de 13.06.2006 pe holul Judecatoriei Radauti, luptatorul avocat Cretu Cristian l-a lovit foarte puternic pe la spate cu virful pantofului in gamba de la piciorul sting pe Halip Traian fara ca acesta sa-i fi spus ceva.
Dupa mai multe termene in Judecatoria Radauti, dupa ce Cretu Cristian era dovedit ca faptuitor, judecatoarea Pipirigeanu Rahila a scos dosarul de pe rol si l-a trimis la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Suceava pentru cercetari, conform noilor reglementari de atunci.
Cauza a fost repatizata spre competenta solutionare ( ??????????) procuroarei (pe atunci) Iacob Nicoleta care cu multa osteneala si printr-un talent profesional desavirsit,falsificind adevarul l-a transformat pe infractorul avocat Cretu Cristian din infractor/faptuitor victima iar Halip Traian cel lovit de avocat, transformat in inculpat.Am fost trimis in judecata prin rechizitoriul mincinos al procurorului Chiochiu Catalin de la parchetul Radauti .
Dosarul este inregistrat sub nr.7312/285/2009 , reînregistrat sub nr 2920/285/2010 la Judecătoria Rădăuţi, rămas în pronunţare.
In dovedirea vinovatiei lui Halip avocatul Cretu Cristian foloseste doua femei in virsta de peste 75 de ani in persoana numitelor Bodirlau Elisaveta din orasul Vicovu de Sus, str.Ulita Laurei, nr.11, jud.Suceava si vestita martora mincinoasa Rotari Zenovia din municipiul Radauti, str. Granicerului, nr.4, jud. Suceava, nascuta in comuna Sucevita, satul Voivodeasa, jud. Suceava.
De retinut faptul ca cei care au(avut) nevoie de un martor mincinos pot apela cu incredere la Rotari Zenovia(in prezent decedata) care poatea fi gasita pe holul Judecatoriei Radauti acostind persoane cu probleme in justitie recomandindu-le familia de avocati Dumitraschevici Despina si fiul acesteia Cretu Cristian, aflati in criza de clienti s-e oferea si ca martor in cauze daca clientul avea nevoie.
Miza:
- salvarea functiei de avocat a lui Cretu Cristian
- Dosar nr. 7312/285/2009, reînregistrat cu nr 2920/285/2010 la Judecătoria Rădăuţi, rămas în pronunţare.

Portret de avocat - Cretu Cr
istian din Baroul Suceava, Biroul Radauti
In opinia mea, eu Halip Traian Ioan consider ca acest avocat este un diletant, creaza presiuni emotionale in randul persoanelor cu care intra in contact (politisti, avocati, procurori, judecatori, etc. ), este un creator si exportator de minciuna, confiscand si violand adevarul in orice situatie. Ceea ce conteaza la acest individ este doar marimea onorariului, indiferent de mijloace, inclusiv mistificari, trafic de influenta si lovituri sub centura, fara sa tina cont ca se afla sub un greu juramant de constiinta si o misie sfanta. Obiectivul lui principal nu mai este acela de a se apropia de adevar, ci de a-l maslui, iar meseria lui e cantarita cu valorile pietei, ale profitului, legalizand marsavia si ridicand puterea banului la rang de adevar. Ce nu stie acest avocat este faptul ca a devenit o persoana insuportabila chiar in randul colegilor lui avocati, a magistratilor puternici si incoruptibili, in ochii justitiabililor considerandu-se o persoana aparata si protejata de politia, parchetele si instantele sucevene. Acest individ nu face altceva decat sa absolutizeze cinismul, superficialitatea, ipocrizia si iezuitismul.
Avocatul Cretu Cristian este o persoana certata cu legea, imorala si nedemna de a fi avocat!



































































































































































Avand un
spate tare in politie, parchet si intantele de judecata,alte zeci de plangeri indreptate impotriva av. Cretu Cristian au fost solutionate de politie, parchet si instantele de judecata in favoarea acestuia , iar justitiabilii au fost vitregiti de adevar.
Dupa ce era scos basma curata Cretu Cristian ai actiona in instanta pe reclamanti si erau condamnati cu ajutorul magistratilor iar el si mama lui Dumitraschevici Despina Elena obtineau venituri necuvenite in mod ilegal.
Cazuri concrete,
Patras Aretina-Vicovu de Sus,Bivolarie-Suceava,
Halip Traian din munic.Radauti,jud.Suceava condamnat ilegal,




Declaraţia de inculpat
Halip Traian Ion



Martori oculari
Mitric Viorel -



























Georgescu Ilie -



Calancea Ana -





judecător -Prandea Daniela
Procuror - Chiochiu Cătălin
Asistent grefier- Gramariuc Cristina
Solutie ,Halip Traian Ion - ACHITAT prin sentinţa penală nr.493 din 04.10.2010, dosar nr. 2920/285/2010 a Judecătorie Rădăuţi, anexat ECRIS Judecătoria Rădăuţi.
Parchetul Radauti si Cretu Cristian au declarat RECURS
Tribunalul Suceava - Secţia penală - Recurs
Dosar nr. 2920/285/2010
Termen 10.12.2010

H A L U C I N A N T

La termenul din data de 10/12/2010 completul de judecata compus din:
APARASCHIVEI ADRIAN Judecator Presedinte,
BRUMA IULIANA DOINA judecator,
CODREAN GHEORGHE judecator,
SARGAN LOREDANA GABRIELA grefier,
MARTIN CARMEN GABRIELA procuror.
Prin Decizia nr.624 din 10/12/2010 au hotarit,
Condamna inculpatul Halip Traian Ioan la o pedeapsa de 5000 lei amenda penala pentru savirsirea infractiunii de lovire sau alte violente si atrage atentia inculpatului ( art.63 (1) Cp ) privind inlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa inchisorii.
Obliga inculpatul la plata sumei de 500 lei catre stat cu titlul de cheltuieli judiciare.
Dupa lecturarea probelor expuse mai sus, invitam opinia publica nationala si internationala sa aprecieze modul preferential in care instantele sucevene judeca anumite categorii de cetateni.
Suntem absolut stupefiati de modul de solutionare al acestui caz de catre judecatorii Tribunalului Suceava-Sectia penala.

Fundatia"STEFAN CEL MARE"Voivodeasa
In opinia noastra si nu numai, acesti judecatori au avut o atitudine de grava neglijenta privind continutul dosarului si au interpretat cu rea credinta toate probele existente la dosar depasind orice cadru legal.
In aceiasi opinie, consideram ca recursul Parchetului de pe linga Judecatoria Radauti motivat si semnat de procurorul Chichiu Catalin si Prim procurorul Damu Viorel depaseste limita normalului prin falsificarea adevarului, interpretarea eronata si intentionat confuza a probelor dar mai ales efortul acestor procurori de a-l apara si proteja pe avocatul infractor Cretu Cristian.
Datorita volumul enorm de minciuna a procurorilor si a avocatului Cretu Cristian, Decizia judecatorilor suceveni este o bataie de joc la adresa bunului simt juridic.

Nesimtire de avocat

Halip Traian Ioan - la plangerea mai multor avocati condusi de numitul av. Cretu Cristian am fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Judecatoria Radauti pentru savarsirea infractiunii de denunt calomnios deoarece in numele Fundatiei "Stefan cel Mare" Voievodeasa, a membrilor nostri si a mea personala, urmare comportamentului anormal si nedemn de un avocat a lui Cretu Cristian ,am formulat plangeri l-a institutiile statului impotriva acestuia.In toate cazurile av.Cretu Cristian a fost spalat de anchetatori si scos basma curata fiind apoi incurajat de colegi (avocati,magistrati) sa formuleze plingeri impotriva celor ce l-au reclamat avind succesul sigur si garantat.Dosarul penal nr.454/P/2007 a Parchetului de pe linga Tribunalul Suceava in care am fost anchetat s-a solutionat cu NUP numai ca,desi grupul de avocati care m-au reclamat, au formulat plingeri impotriva actelor procurorului si a prim procurorului acestea fiind respinse,niciun reclamant in termen de 20 de zile nu a formulat plingere in instanta pentru control judiciar conform art.278 (1).Dosarul desi solutionat cu NUP,doar av. Cretu Cristian a formulat plingere pentru denunt calomnios si prin rechizitoriu am fost trimis in judecata de Parchetul Radauti dosarul fiind înregistrat sub nr. 2065/285/2010, reînregistrat sub nr.6781/285/2010 la Judecătoria Rădăuţi.In sedinta publica din 18.11.2011 dosarul a fost ramas in pronuntare aminata la data de 25.11.2011 apoi l-a data de 30.11.2011 cind judecatorul Sarghi Gabriel Marius m-a condamnat l-a 1 an inchisoare cu suspendare.Cale de atac-Apel.


Subsemnatul Halip Traian Ion lansez un,
S.O.S.
Către
  • Preşedinţia României,
  • Guvernul României,
  • Consiliul Superior al Magistraturii Bucureşti,
  • Ministerul Justiţiei,
  • Ministerul Public.
Internaţional, către
  • Comisia Europeană,
  • Parlamentul European,
  • Organizaţii naţionale şi internaţionale privind Apărarea Drepturilor Omului,
  • Ambasada Marii Britanii din Bucureşti,
  • Ambasada Franţei la Bucureşti,
  • Ambasada Germaniei la Bucureşti,
  • Ambasada Belgiei la Bucureşti,
  • Ambasada Olandei la Bucureşti.
-In prezent sunt o persoana filata,urmarita public si in traficul rutier,hulita public si hartuita de parchetul si judecatoria Radauti iar institutiile statului nu i-au absolut nici o masura si raminind dezinformate cu raspunsuri mincinoase privind activitatea si persoana mea !!!???.




În curând şi alte cazuri concrete de abuzuri şi corupţie din zona Rădăuţi şi judeţul Suceava, fapte săvârşite de funcţionari publici (primari, poliţişti, avocaţi, procurori, judecători şi alte categorii de funcţionari) certaţi cu legea.

INSTITUTII PUBLICE OSTILE FUNDATIEI STEFAN CEL MARE VOIVODEASA

PRIMARIA MUNICIPIULUI RADAUTI
JUDETUL SUCEAVA - ROMANIA
PRIMAR - OLAREAN AUREL-PDL
- evacuare abuziva-

PRIMARIA MUNICIPIULUI RADAUTI-JUD.SUCEAVA
In sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Radauti din data de 16/12/2010 s-a discutat Proiectul de hotarire privind inchirierea camerei nr.9 din imobilul situat in municipiul Radauti, str. Piata Unirii nr. 67, et.I, catre Fundatia "Stefan cel Mare" Voivodeasa, Comuna Sucevita iar plenul a
HOTARIT

Proictul de hotarire a fost aprobat cu unanimitate de voturi.
Cu aceasta ocazie Consiliul Director , membrii si simpatizantii organizatiei noastre multumesc tuturor consilierilor locali din municipiul Radauti, jud. Suceava pentru solutia inteleapta pronuntata.
POLITIA MUNICIPIULUI RADAUTI,SUCEAVA
BIROUL CERCETARI PENALE
COMISAR - POTOROACA DORU Ds.3305/P/2008
SINSPECTOR - BESLIU ANDREI
- cercetare penala abuziva a lui Halip Traian
INSPECTOR - LEMNARIU GHEORGHE
- cercetare abuziva a lui Halip Traian in dosarul penal nr. P/9271 din data de 23.06.2009

PARCHETUL DE PE LINGA JUDECATORIA RADAUTI,JUD.SUCEAVA
PRIM PROCUROR - DAMU VIOREL
-un dusman inversunat al Fundatiei"STEFAN CEL MARE"Voivodeasa si al reprezentantilor acesteia.
PROCUROR - CHIOCHIU CATALIN
-la anchetat abuziv pe Halip Traian acesta in data de 13.06.2006 fiind violent lovit de avocatul Cretu Cristian,transformat de Parchetul Radauti in inculpat incalcindu-i-se toate drepturile si garantiile procesuale prevazute de legea penala si trimis in judecata Ds.3305/P/2008.Din inculpat avocatul Cretu Cristian devine victima cu ajutorul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Suceava,autoare procuroarea Iacob Nicoleta.

JUDECATORIA RADAUTI,JUD.SUCEAVA
JUDECATOR - POSTELNICU GABRIELA
- dusman inversunat al Fundatiei"Stefan cel Mare"Voivodeasa,
- l-a judecat si condamnat in mod abuziv pe Halip Traian in favoarea avocatului Cretu Cristian Ds.439/2005 a Judecatoriei Radauti,Jud.Suceava.Sentinta penala pronuntata in acest dosar a stat la baza falsificarii fisei de cazier a lui Halip Traian iar cazierul falsificat a fost folosit in mai multe dosare si Halip Traian condamnat.
JUDECATOR - SIRGHIE GABRIEL-MARIUS
Dupa 4 ani de hartuieli in Parchet si judecatoria Radauti magistratul il condamna pe Halip Traian Ioan l-a 1 an inchisoare cu suspendare in dosarul nr.6781/285/2010,art.259 alin. 1 Cp in favoarea lui Cretu Cristian pentru denunt calomnios ???. Probe??????????,pile,relatii,influienta,interese s-au obligatii profesionale !Solutia a fost atacata l-a instanta superioara de control judiciar
JUDECATORUL - COSOVAN MIHAI
In dosarul nr.2920/285/2010, l-a data de 10.12.2010 Halip Traian a fost condamnat de Tribunalul Suceava-Sectia penala l-a o amenda penala de 5000 lei in favoarea infractorului Cretu Cristian care, pe scarile judecatoriei Radauti l-a lovit pe Halip pe l-a spate cu virful pantofului in gamba de l-a piciorul sting.
In dosarul nr.4497/205/2011 judecatorul Cosovan Mihai l-a data de 13.12.2011 transforma amenda penala in doua luni inchisoare pentru Halip Traian.
Solutia poate fi atacata l-a instanta superioara de control judiciar.

BAROUL SUCEAVA

Colegiul de avocati Radauti,Jud.Suceava
Av.DUMITRASCHEVICI POPESCU DESPINA-ELENA,fiul acesteia
Av.CRETU CRISTIAN si
Av.POPESCU VIOREL fost procuror la Parchetul Radauti
Av.IRIMESCU ALEXANDRINA
Av.MIRON STELIA
Av.FILIPIUC GAVRIL
AV.FILIPIUC EUFROZINA
Av.TORAC GABRIELA
-la data de 04 octombrie 2004 un numar de 12 avocati,instigati de Dumitraschevici Despina Elena si de Miron Steliana sotia Executorului Judecatoresc Miron Catalin, au semnat o plingere penala impotriva lui Halip Traian prin care i-l acuzau de savirsirea mai multor infractiuni respectiv:
- inselaciune art.215 cp,fals in declaratii art.292 cp,evaziune fiscala art.1 din Legea nr.87/1994,art.1 al. 2 si art.11 din Legea 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
Acestia nu au depus absolut nici o proba in sustinerea acuzatiilor aduse lui Halip decit declaratiile stupefiante,aberante,diletante si delirante a semnatarilor .
Nici pina astazi acuzatiile aduse impotriva lui Halip Traian nu au fost sustinute in nici un fel ci doar presiuni asupra judecatorilor pentru al condamna mergind pina acolo cind aceia-si avocati(nu toti)au mers pina intr-acolo incit au facut tot ce lea stat in putinta pentru a-i falsifica si Cazierul care a fost trimis la Juedecatoria Iasi pentru a-i schimba incadrarea juridica si a-l condamna.
Pentru a da greutate acuzatiilor,120 de membrii ai fundatiei au fost cercetati abuziv,treziti noaptea tirziu de paznicii din comune si amenintati cu represalii daca nu merg sa dea o declaratie la Politia Radauti.
Un numar de 12 persoane au cedat fiind apoi folosite de anchetatori impotriva lui Halip.
Anchetati si ingroziti au fost si unii membrii ai Fundatiei Stefan cel Mare Voivodeasa in Politia Comunei Arbore sub comanda politistilor Chifan Dumitru(Misu) si a fratelui acestuia actualmente la Serviciul circulatiei din Politia Radauti,a domnului Agent sef principal de politie Sbiera Dumitru si a celui ce a ingrozit radautiul Comisarul de trista amintire Nicolau Eugen,o catastrofa in domeniu la vremea respectiva si pina la pensionare.
Pentru a putea fi trimis in judecata avocata Irimescu Alexandrina,pe atunci judecatoare in Judecatoria Radauti s-a folosit de o femeie bolnava psihic din Radauti,pe nume Prelipcean Ana care, o implora pe judecatoare sa inteleaga ca ea nu are nimic cu mine si nu ia m-a reclamat(vezi caseta din timpul sedintei de judecata)pentru ca Halip ma ajutat.
Chiar si cu datele bietei femei falsificate Irimescu Alexandrina m-a trimis in urmarire penala in dosar nr.2647/P/2004, efectuata de Popescu Viorel in cel mai perfid mod securist.
Pentru dezinformarea publicului clanurile de avocati reprezentate de av.Cretu Cristian (autorul articolului de ziar din Obiectiv de Suceava)au redactat doua materiale pentru presa(vezi articolul Tribunul Dreptatii Halip din Radauti a fost arestat din februarie 2005 sau cauta pe internet traian halip )respectiv pentru fituica suceveana"Obiectiv de Suceava care fara sa verifice informatiile primite spre deliciul functionarilor din istitutiile radautene (politie,avocati,parchet si judecatorie)a publicat materialul demonstrind ca este o arma in favoarea Mafiei Locale.
Toate acuzatiile au fost demontate de Halip Traian.