CAZURI CONCRETE ALE UNOR PERSOANE JUDECATE CU REA CREDINTA SI GRAVA NEGLIJENTA IAR DREPTURILE PROCESUALE AU FOST GRAV INCALCATE

1.Reclamanti:
- TUGUI MARIA - 97 de ani--------fiica in viata a lui Rosca Domnica
-FUSA ELISAVETA - 77 de ani fiica lui Tugui Maria,nepoata lui Rosca Domnica
Domiciliate in Com.Vicovu de Jos,casa nr.705,Jud.Suceava-Romania
Pirita favorizata de Judecatoria Radauti,jud.Suceava:
-PIRGHIE DOMNICA (fiica lui Chifan Gavril,fiul lui Rosca Domnica,decedat) nepoata lui Rosca Domnica.
Fusa Elisaveta,inca de copila a fost infiata de bunica sa Rosca Domnica.
In anul 1956 s-a casatorit cu numitul Fusa Aurel si impreuna,tinara familie a fost inzestrata de Rosca Domnica cu suprafata de 1.46 ha teren respectiv 1 ha la locul numit"sub piciorul porcului"iar 0.46 ha la locul numit"acasa".
Pentru aceste terenuri tinara familie s-au obligat sa o intretina pe bunica lor Rosca Domnica pina la decesul acesteia si dupa deces aceasta sa fie inmormintata dupa datina lucru si facut avind si pozitie de rol in Rergistrul agricol din Primaria Vicovu de Jos,jud.Suceava.
Odata cu venirea colectivizarii,familia Fusa Aurel si Elisavet au predat terenul in CAP conform guvernarii de atunci.
Dupa schimbarea regimului din Romania in 1989, la data de 11.03.1991 Fusa Aurel a depus cerere la Primarie pentru stabilirea dreptului de proprietate pentru teren,acesta primeste adeverinta nr.641/91 pentru suprafat6a de 1.76 ha teren,Primaria intocmeste documentatia pentru eliberarea titlului si la data de 10.01.1994 Fusa Aurel primeste actul de proprietate respectiv Titlul dev proprietate nr.152/1994 cu care s-au intabulat.
Urmare unui conflict intre rude,Pirghie Domnica o actioneaza in judecata pe Fusa Elisaveta(sotul Aurel fiind decedat) si pe copii acesteia incercind sa-i ia proprietatea actiune respinsa definitiv si irevocabil de Curtea de Apel Suceava.
Pirghie Domnica nu cedeaza,intervine pe linga mai-marii judetului (la cerere da usi numele acestora) iar in com.Vicovu de Jos intr-o intilnire cu alegatorii Domnul>>>>>> i-a promis lui Pirghie Domnica ca indiferent ce s-e va intimpla va avea terenul lucru ce s-a concretizat prin mai multe hotariri judecatoresti definitive si irevocabile masluite(asa cum s-e obisnuieste) in Judecatoria Radauti,Jud.Suceava si confirmate de instantele judetene iar Fusa Elisaveta a pierdut intreaga suprafata de 1.46 ha teren zestre.
Nu s-a tinut cont de faptul ca Tugui Maria fiica lui Rosca Domnica traieste,ca Fusa Elisaveta a fost improprietarita corect,ca toti ceilalti copii a lui Rosca Domnica inclusiv tatal lui Pirghie Domnica, Chifan Gavril,decedat, a fost si el inzestrat cu mai mult decit ceilalti frati si ce este mai murdar,nu s-a tinut cont de faptul ca Pirghie Domnica este fica lui Chifan Gavril (decedat) fiul lui Rosca Domnica,si este descendenta de gradul II dupa bunica sa Rosca Domnica (art.662 cod civil) si nu poate fi considerata unica mostenitoare dupa aceasta.
In cel mai fericit caz Pirghie Domnica putea avea calitate de reprezentanta a lui Chifan Gavril(art.665 cod civil) tatal ei si nu putea sa culeaga dupa Rosca Domnica mai mult decit a-r fi cules tatal sau daca acesta a-r fi fost in viata lucru ne-vazut si ne-auzit in judecatoria Radauti.
Toate plingerile penale indreptate impotriva celor vinovati inclusiv a fostului Primar Popescu Vasile au fost ingropate de Parchetul Radauti,Jud.Suceava condus de Prim procurorul Damu Viore.
Altii,
2.PATRAS ARETINA - Vicovu de Sus,BivolarieSuceava ,in conflict cu Cretu Cristian.
Susnumita a facut greva foamei in fata judecatoriei Radauti,Jud.Suceava impotriva numitilor Cretu Cristian si Dumitraschevici Despina pentru ghartuielile la care este supusa in scopul de a-i fura proprietatea legal dobindita.
3.BABIUC VICTOR-Bucuresti, executat de judecatori la presiunile av. Dumitraschevici Despina mama lui Cretu Cristian,
4.MASAPIUC RODICA,din Siret ,jud.Suceava,din aceleasi motive si autori.,si multi altii